Bogen vil primært have sin målgruppe blandt filosofi- og politisk interesserede, som er optaget af integrations- og multikulturelle problemstillinger.
Hvordan skal forholdet være mellem religion og politik set i lyset af den samfundsmæssige virkelighed der eksisterer i dag? Bør de fortsat holdes adskilt, når de senere års indvandring har skabt en anden situation end tidligere, og primært islam udfordrer vestlige værdier. Filosoffen Kai Sørlanders forsøger at finde rationelle svar ved bl.a. at læse i både Bibelen og Koranen og inddrage aktuelle begivenheder som Muhammed-tegningerne, mordet på Theo van Gogh og pavens Regensburger-forelæsning fra 2006 for at finde frem til sandheden og den rette balance mellem religion og politik. I et enkelt kapitel beskæftiger han sig med andre religioner. Et både velargumenteret og velskrevet debat- og holdningspræget indlæg.
Forholdet mellem religion og politik er vidt beskrevet. Nærværende bog har sin særlige filosofiske og rationelle tilgang, som opfordrer til nye spørgsmål og eftertanke.
Et velargumenteret og velskrevet forsvar for rationalitetens plads i debatten om forholdet mellem religion og politik set i et filosofisk perspektiv i nutidens multikulturelle samfund.