Books / nonfiction

Fortabt i skolen : hvorfor det er så svært at hjælpe børn med adfærdsmæssige udfordringer, og hvordan vi kan gøre noget ved problemet


Description


Pædagogiske værktøjer der gennem kortlægning af manglende færdigheder, lærer børn med afvigende adfærd at mestre dem eller kompensere for dem, og dermed hjælpe til et bedre liv med ro til læring.

Reviews (4)


The libraries' assessment

d. 8. May 2015

By

By

Henrik Munch Jørgensen

d. 8. May 2015

Anderledes pædagogisk metode til at hjælpe børn med udfordrende adfærd. Bogen har relevans for lærere, pædagoger, skolepsykologer samt andre faggrupper, der arbejder med udfordrede børn.

Metoden kaldes Samarbejdsbaseret Problemløsning og er udviklet af den amerikanske psykolog Ross W. Green på baggrund af forskning og praksiserfaringer. Metoden kendes fra bogen Det eksplosive barn. I denne bog videreudvikler Greene metoden. Ud over den teoretiske indføring i metoden indeholder bogen mange eksempler og dialoger, som synliggør brugen af metoden.

Det er en virkelig god og positiv fagbog, som giver mange fantastiske værktøjer til konstruktiv problemløsning sammen med børn med udfordrende adfærd. Læsning af bogen glider let, næsten som læsning af en roman, takket være de mange eksempler og dialoger.

Det vil være oplagt også at læse forløberen til denne bog. Derudover kan bogen læses sammen med de mange øvrige udgivelser om børn med udfordrende adfærd, som eksempelvis Børn med blandingsdiagnoser : adhd, indlæringsvanskeligheder, autisme, tourettes syndrom, angst med mere.


The libraries' assessment

d. 24. Mar. 2009

By

By

Jens Verner Nielsen

d. 24. Mar. 2009

Bogen er en indføring i samarbejdsbaseret problemløsning i forhold til børn og unge med afvigende og udfordrende adfærd. Den henvender sig til ledere og lærere i grundskolen.

Med afsæt i, at vanskelige børn er børn med vanskeligheder, som de dybest set selv ønsker at komme ud af, gennemgår forfatteren, der er psykologiprofessor ved Harvard, en samtaleteknik til afklaring af problemer og udviklingsmuligheder i fællesskab mellem barnet og dets voksne. De ni velskrevne og letlæste kapitler har samme pudsige og ganske spændende disposition med først konkrete forklaringer, derefter spørgsmål og svar til stoffet og derefter en fortløbende case-story til konkretisering af kapitlets oplysninger. Den er fra en skole i USA, men virker realistisk og genkendelig også i danske sammenhænge. Det giver en del gentagelser, men også en fornemmelse af til sidst at have lært noget nyt og nyttigt. Og med mod på selv at prøve teknikkerne af i praksis. Der er fyldige litteraturlister og henvisninger til websteder til slut efter kopisider med et par nyttige skemaer.

Bogen er den første på dansk om disse særlige samtaleteknikker, men den føjer sig til en række udgivelser om dialogbaseret klasseledelse og læring af sociale færdigheder.

En overbevisende indføring i værktøjer til at hjælpe børn med afvigende adfærd til bedre liv med ro til læring. Den er mest til AKT-lærere, men alle grundskolens undervisere kan opleve ny indsigt og finde inspiration til holdningsændringer og nye handlemuligheder.


Undervisere.dk

Årg. 3, sep (2009)

By

By

Jette Kantsø

Årg. 3, sep (2009)


Autismebladet

2009, nr. 4

By

By

Inge Brink Nielsen

2009, nr. 4