En ikonografi for alle der beskæftiger sig med H.C. Andersen: forskere, arkiver, museer, biblioteker, samlere o.a. med mere end blot overfladisk tilgang til en forfatter der er en del af den danske kulturarv. I den kontekst rækker bogen ud i forskellige retninger, og modtagerne behøver næppe nogen speciel tilskyndelse.
Tove Thage er cand.mag & mag.art i teatervidenskab og nordisk filologi, forskningsstipendiat ved Det Kgl. Bibliotek og fotohistoriker. Efter et introducerende afsnit af kultur- og fotohistorisk karakter om "H.C. Andersen og fotografiet" følger ikonografien ordnet efter fotografer: anonyme, danske og udenlandske. Andersen lod sig fotografere første gang i 1844 og senest i marts 1875. Han døde i august måned samme år. Portrætterne ledsages dels af fototekniske oplysninger, dels af oplysninger som datering, sted, proveniens, enkelte aftryks "skæbne", litteratur m.v. En minutiøs registrering der suppleres af diverse registre over fotografer m.v. og konkordanser med henvisninger til/fra Bjørn Ochsners ikonografi, Fotografier af H.C. Andersen, 1957, ordliste m.v.
Andersen-litteraturen er et bjerg som denne håndbog, i øvrigt smukt udstyret og layoutet, nu bidrager til. Det sker i 50-året for Ochsners udgivelse, som Thage da også krediterer. Det har ikke været muligt at sammenligne de to titler, men Ochsners rummer færre numre end Thages.
Et imposant værk der udførligt og detailrigt har sit fokus på, hvad Tove Thage selv med rette omtaler som "fotografisk danefæ".