For læsere med interesse for forlagsbranchen, eller som blot søger et velskrevet stykke erindringslitteratur.
Hans Jørgen Brøndum (f. 1940) var i en lang årrække manden bag det respekterede forlag Brøndum. Forlaget havde specialiseret sig i at udgive eksklusive bøger hvor både tekst og billedsiden var af høj kunstnerisk kvalitet. Gennem årene knyttede Brøndum venskab med en række kendte og ukendte kunstnere, og mødet med disse er beskrevet i de glimrende erindringsbøger Et liv er nok, 2008, og I en kælder sort som kul, 2006. Hans nye bog adskiller sig ikke væsentligt fra disse, og består af en række erindringsglimt strækkende fra barndommen i 1950'erne til nu. Det er selvfølgelig interessant at høre om nogle af kunstens store navne, men det der gør bogen til noget særligt er Brøndums særlige evne til at fange og beskrive de lidt skæve eksistenser, som fx Taxa-Poul der vidste alt om politik og brugte to sæt briller, eller Hr. Granhof der lignede Clark Gable og havde sin egen bar. I flere tilfælde føler man sig nærmest hensat til en Allan Olsen eller Hausgaard sang. Det er yderst velskrevet og tankevækkende, med en særlig reflekterende og melankolsk tone, hvor humoren aldrig er langt væk.
Andre gode bøger om forlagsbranchen er Wivels Erindringsmotiver, 1999, og Lindhardts Var det ikke nemmere at købe Gyldendal?, 2013.
Underholdende og tankevækkende erindringsnedslag, med en række fine persontegninger. Supplerer fint Brøndums tidligere udgivelser.