For jurister/jurastuderende og advokater samt den seriøst interesserede i injuriesager. Bogen er skrevet af sagens fagjurister, men kan altså læses af den interesserede lægmand.
Bogen er en gennemgang af det omdiskuterede retsopgør mellem den (påståede) påvirkningsagent for KGB, journalisten Jørgen Dragsdahl og historikeren, professor Bent Jensen. Sagen fik et usædvanligt forløb, idet JD, der anlagde injuriesagen mod BH, først fik medhold i byretten i Svendborg i 2010, hvorefter Østre Landsret frifandt BJ i oktober 2013. Sagen rækker tilbage til 1980'erne, hvor Danmark under den kolde krig førte den såkaldte "fodnotepolitik". Her dækkede JD som journalist på dagbladet "Information" det udenrigspolitiske sikkerhedsstof og holdt samtidig tilbagevendende møder med den russiske efterretningstjeneste. JD anlagde injuriesag, da BJ offentliggjorde dokumenter fra Politiets Efterretningstjeneste, PET. Bogen er dokumentarisk gennemgang af sagens juridiske aspekter og ikke mindst de dokumenter og den procedure som BJ's advokat Karoly Német førte. Bogen har udover injuriespørgsmålet også aspekter, der vedrører forsknings- og ytringsfrihed.
Juristen Ole Hasselbalch udgav Dragsdahl-sagen : KGB og historieforskningen efter byretsdommen. Han udgav også i 2001 I den stille krig om sovjetiske påvirkningsoperationer mod Danmark.
En dokumentarisk beretning om den kontroversielle injuriesag og dens akter og processen i Østre Landsret mellem journalisten Dragsdahl og historikeren Bent Jensen.