Dialekter er meget forskellige og fynsk har sine helt egne udtryk, som denne bog giver forklaringer på. For alle med interesse for sprog og især den fynske dialekt.
Bogen er delt op i kapitler, som forklarer fynsk udtale, udsagnsordenes bøjning, navneord og fynske ord og talemåder samt underdialekter. Derudover er der kapitler om fynsk geografi, biologi, mad og personnavne samt om kendte forfattere, der har skrevet på fynsk og endelig noget om fynsk i fremtiden. Bagerst er der et fynsk minileksikon, referencer og kilder samt en liste over skønlitteratur skrevet på fynsk dialekt.
Bogen er en god indføring i den fynske dialekt. Den er skrevet for den almene interesserede og med en humoristisk vinkel, så man som læser er godt underholdt. Layoutet virker let og der er illustrationer undervejs.
I forhold til tidligere udgave, Fynsk så det syngerØmålsordbogen. Bind 1 : A-bladlåsFynske mundheld, er der tilføjet nogle enkelte afsnit. 2 talemåder er yderligere forklaret og 3 afsnit er tilføjet om planter og mad, heri om nationalkagen brunsviger, som undertitlen på bogen hentyder til. Ellers er bogen identisk med 1. udgaven. Foruden artikler og det store værk "Ømålsordbogen", der indledes med Ømålsordbogen. Bind 1, er der ikke udkommet noget om det fynske sprog siden Fynske mundheld udkom i 2000I forhold til tidligere udgave, Fynsk så det synger, er der tilføjet nogle enkelte afsnit. 2 talemåder er yderligere forklaret og 3 afsnit er tilføjet om planter og mad, heri om nationalkagen brunsviger, som undertitlen på bogen hentyder til. Ellers er bogen identisk med 1. udgaven. Foruden artikler og det store værk "Ømålsordbogen", der indledes med Ømålsordbogen. Bind 1, er der ikke udkommet noget om det fynske sprog siden Fynske mundheld udkom i 2000I forhold til tidligere udgave, Fynsk så det synger, er der tilføjet nogle enkelte afsnit. 2 talemåder er yderligere forklaret og 3 afsnit er tilføjet om planter og mad, heri om nationalkagen brunsviger, som undertitlen på bogen hentyder til. Ellers er bogen identisk med 1. udgaven. Foruden artikler og det store værk "Ømålsordbogen", der indledes med Ømålsordbogen. Bind 1, er der ikke udkommet noget om det fynske sprog siden udkom i 2000.