I sommeren 1920 var der fest og glæde i hele Danmark. Vi havde fået en del af Sønderjylland tilbage efter det havde været under tysk herredømme siden 1864. Bogen giver et overblik over det historiske forløb fra før Gorm d. Gamle til i dag. For 12-16 år.
I anledningen af 100-året for genforeningen af det nordlige Sønderjylland er her en gennemgang af det historiske forløb, der førte til opdelingen i hertugdømmerne Slesvig-Holsten, og de forordninger, der bandt dem tæt sammen. Den voksende nationalisme i 1800-tallet førte bl.a. til krigene 1848-50 og 1863-64, hvor Danmark tabte sidstnævnte. Det førte til grænsen ved Kongeåen og svære vilkår for de dansksindede i Slesvig-Holsten. Desuden beskrives mindretallenes situation under både 1. og 2. verdenskrig for til sidst at blive et mønstereksempel på, hvordan man kan være mindretal i et andet land. Forrest har bogen indholdsfortegnelse og bagest er der stikordsregister samt henvisning til anden litteratur og nyttige links. Teksten er tospaltet og har mange fotos.
Bogen med dens mange velvalgte fotos giver et fint billede af de ting, der var grundlaget for hele den politiske situation. Desværre er der en navnefejl på s. 8, hvor der står Vermund i stedet for Uffe. I faktaboksen på samme side står navnet dog rigtigt.
Grænselandet SønderjyllandSigurd fortæller om genforeningenSigurd synger om genforeningenSigurd fortæller om genforeningen - aktivitetsbog er noget lettere end denne. Sigurd fortæller om genforeningen er et andet alternativ med den tilhørende aktivitetsbog Sigurd fortæller om genforeningen - aktivitetsbogGrænselandet Sønderjylland er noget lettere end denne. Sigurd fortæller om genforeningen er et andet alternativ med den tilhørende aktivitetsbog Sigurd fortæller om genforeningen - aktivitetsbogGrænselandet Sønderjylland er noget lettere end denne. Sigurd fortæller om genforeningen er et andet alternativ med den tilhørende aktivitetsbog .