Books / nonfiction for children / undervisningsmaterialer

Gertrud og Thure fra Sydfyn : 1086


Description


Året er 1086. De to søskende bor med deres familie på Fyn og fortæller om, hvordan de bor, hvad de hjælper til med, hvad de spiser og leger og om det tøj, de har på. Endvidere fortælles der om stormænd, bønder og trælle og om mordet på kong Knud i Albani Kirke.

Reviews (3)


The libraries' assessment

d. 18. Dec. 2008

By

By

Erik Boas Pedersen

d. 18. Dec. 2008

Bogen er den syvende i en vellykket serie om børn i Danmarks historie og kan anvendes i historieundervisning på mellemtrinnet (fra 10 år).

Bogen bruger det dramatiske mord på kong Knud i Odense kirke, hvor Gertrud og Thure tilfældigvis er på torvemarked, som udgangspunkt for skildingen af tiden. Hverdagen og de efterfølgende forandringer anskues fra deres børnehøjde på gården ude på landet, hvor ny ejer kommer til, velstanden vokser og freden indfinder sig. De mærkbare forandringer som indførelsen af hjulploven, køb af nye trælle, nybygninger og meget mere giver anledning til at berette om, hvordan virkeligheden ser ud fra Gertruds og Thures synsvinkel anno 1086. Den overskuelige, godt gennemarbejdede tekst suppleres med mange billeder af genstande, redskaber, kirker, m. m., historiske malerier og glimrende, meddigtende farvelagte tegninger af seriens faste tegner, Charlotte Clante. En del info-bokse om vigtige begivenheder, personer eller genstande uddyber teksten. Bagest i bogen konkrete opgaver og stikord.

Enkelte andre anbefalelsesværdige bøger benytter sig som denne af en mere subjektiv børnesynsvinkel. Historien om et vikingeskib, 2007 og Marianne Slots skønlitterære vikingeserie Vikingeblod er værd at nævne.

Glimrende bog om børn i den sene vikingetid, der anskuer begivenheder og forandringer fra børnenes synsvinkel. Smukt layout i en både underholdende, læseværdig og smukt gennemarbejdet serie.


Børn & bøger

Årg. 62, nr. 3 (2009)

By

By

Knud Loft Rasmussen

Årg. 62, nr. 3 (2009)


Historie & samfundsfag

Årg. 49, nr. 3 (2009)

By

By

Lone Torp Rosenkilde

Årg. 49, nr. 3 (2009)