Books / nonfiction for children / undervisningsmaterialer

Global lykke : rigdom i fattige lande


Description


En række unge fra fattige lande fortæller om hvordan de klarer sig på trods af fattigdom, hvad de gør for at komme fattigdommen til livs og hvad der gør dem glade og lykkelige.

Reviews (3)


The libraries' assessment

d. 7. Nov. 2012

By

By

Lisbeth Thue Hansen

d. 7. Nov. 2012

Bogen om rigdom og lykke i fattige lande kan unge fra 13 år læse og anvende.

Peter Bejder & Kaare Øster har med denne udgivelse produceret et helstøbt materiale, der udover bogen består af hjemmesiden globallykke.dk. Forfatterne er desuden fotografer til en stor del af billedmaterialet/ såvel stillfotos som filmklip, der linkes til via QR koder. I det indledende afsnit skriver forfatterne om lykke i vores del af verden, at danskerne er kåret som det lykkeligste folk i verden bliver diskuteret. Er indbyggerne i et rigt land mere lykkelige end i et fattigt? Hvad betyder det at være lykkelig? og lige? FN's 2015 mål for alle verdens lande, hvor vi alle forpligter os til at hjælpe de fattige på 8 områder, bliver beskrevet. Forfatterne tager udgangspunkt i besøg hos og interviews med unge indbyggere i fattige dele af Afrika, Asien, Oceanien og Latinamerika. Det er spændende læsning, man bliver en del klogere på. Bogen er kommet i stand med tilskud fra Danida. Den har et smukt layout og fremstår som et lækkert materiale. Tekst og underbyggende fotos er trykt på glittet papir. Omslaget viser ansigter af glade unge fra alverdens lande.

Bejder og Øster står også bag bøgerne Fattige lande : en del af din verden, Mød verden : livet i fattige lande samt Global hverdag : fattige og rige lande.

Spændende fagbog man kan anvende i undervisningen i udskolingen, til projektopgave og til frilæsning. Bogen anbefales indkøbt til biblioteker samt i sæt til skoler og fællessamlinger.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 13. Dec. 2012

By

By

Bo Jensen

d. 13. Dec. 2012


Historie & samfundsfag

Årg. 52, nr. 4 (2012)

By

By

Torben Eilsøe

Årg. 52, nr. 4 (2012)