Grønland er på programmet i danske skoler, vist mest på mellemtrinnet, hvor denne bog vil passe fint ind. Dertil kommer, at den vil dække et behov i Grønland og blive værdsat af grønlandselskere længere sydpå. De enklere af modellerne kan børn selv lave, de mere komplicerede i samarbejde. Der er også bordkort og julepynt.
Der er humør på Søren Thaaes klippebog om det traditionelle Grønland. Den er oven i købet nem at bruge og smuk tillige. Farvesider med opstilling af de flotte modeller veksler med sider med skabeloner i 1:1 og enkle forklaringer, tilmed med lidt baggrundsviden. Et forord præsenterer Thaae og hans bøger og efterfølges af en gennemgang af materialer og metoder - alt med let hånd. Så laver vi et grønlandskort, en hundeslæde, en hel bygd, en flok havdyr, drabelige masker, trommedansere og tupilakker, kamikker, både, moskusokser, mennesker, ulo'er, Havets Mor og til sidst en håndfuld julepynt. Mange af modellerne kan tillige bruges i andre sammenhænge, som bordkort, postkort, pynt i vinduet. Materialerne er karton, papir, mosgummi, skind, klemmer, snor. Forsatsbladene forestiller sælskind. Thaae henviser selv til Ole G. Jensens Glimt af Grønlands kultur, 2007, fra samme forlag, som den er et gør-det-selv-sidestykke til.
Der er enkelte grønlandske ting tidligere i Thaaes klippebøger, men ellers ligner den i idé og udformning hans Mexicoklipperier, 1996.
Thaae overgår sig selv, han har skabt en perle af en Grønlands-bog, som vil blive lige elsket i nord og syd.