Denne meget anvendelige bog om ligheder og forskelle mellem kristendom og islam er skrevet i et ligefremt og letlæst sprog. Bogen henvender sig til læsere, der på en overskuelig måde vil trænge dybere ind i nogle centrale problemstillinger. Bogen er skrevet på et kristent grundlag, og den bliver dermed også en beskrivelse af kristendommen.
Ved at beskrive centrale og væsentlige problemstillinger sammenligner Arendt hele tiden kristendommen og islam. Herved opfordres læseren til at overveje og evt. gennemtænke disse problemstillinger, som fx kan være ghettodannelse, kulturmødet mellem de to religioner og forholdet til staten og magten. Naturligt indgår der også mere teologiske refleksioner. Bogen afsluttes med en god, kommenteret litteraturliste (også websteder). Arendt har gennem mange års beskæftigelse med islam erhvervet sig en stor indsigt i emnet; han er nu biskop i Haderslev.
I forhold til tidligere udgaver (1.udgave udkom 1994) er der foretaget enkelte korrektioner, aktuelle problemstillinger fx karikatur-krisen i 2006 er inddraget, men bogens grundlæggende indhold og opbygning er den samme.
Den meget anvendelige bog om ligheder og forskelle mellem kristendom og islam er skrevet i et letlæst sprog. Bogen betoner, at islam er en synlig lovreligion, mens forholdet til statsmagten ikke betyder så meget i kristendommen. Der er ikke tale om en indføring i islam, som læseren vil kunne finde i den gode litteraturliste, men et forsøg på at skabe et overblik over nogle centrale problemstillinger. Og det lykkes godt. Objektivitet kan ikke opnås, men bogen gør en stor indsats for at beskrive samspillet mellem islam og kristendom på en saglig og fornuftig vis. Bogen er en teologisk refleksion.