Spirituelt søgende og nyreligiøse er oplagte læsere af Bentzons beskrivelser af sine samtaler med Gud, men også folk med en mere konventionel kirkelig baggrund får her mulighed for at få et sympatisk og aldeles uskingert billede af, hvad det fx kan være, der foregår i den hastigt voksende gruppe af nytroende.
Adrian Bentzon f. 1929 er på alle måder et sammensat menneske, der dels har en karriere som jazzmusiker og dels har fungeret som leder i forskellige stillinger i den fornyende del af skoleverdenen. Han har i mange år haft tilbagevendende visioner om samtaler med Gud, men er i øvrigt en upåfaldende, jævn og munter mand. Hans bog er ikke et opgør med vores moderne rationelle verden, tværtimod. Allerede for mere end 30 år siden udgav han sin første bog baseret på oplevelserne En samtale med fremtiden, 1978. Denne opfølgning viderefører de tanker, han dengang formulerede. Ikke kun suppleret med stoffet fra nye samtaler med Gud, men også ved at inddrage fx amerikaneren Neale Donald Walschs' bøger om hans nære oplevelser med Gud. Sprogligt og abstraktionsmæssigt er bogen ikke helt nem at gå til.
Bentzons første bog fra 1978 er formodentlig ikke i manges erindring, men efterspørgslen efter Walsch fx hans Guddommelige samtaler giver en idé om "markedet".
Forfatteren forsøger på baggrund af nogle personlige religiøse visioner og af andres tilsvarende oplevelser, at tegne konturerne af en fremtidig religiøsitet.