Fremragende dansk skævt komedie-drama om en patriarkalsk far, der mens de tre sønner arbejder hen imod et oprør, forsøger at realisere sin drøm om at blive forfatter. Har man læst romanen tilføjes nye dimensioner i den vellykkede filmudgave.
Filmatiseringen af Jens Blendstrups bestseller foregår i midten af 1980'erne i Århus-forstaden Risskov. I familiens centrum står den excentriske far Uffe, der er en ukonventionel psykolog. Evigt cerutrygende og iført slåbrok vil han tiltales som Gud. Han holder hof i hjemmet med en flok tidligere patienter, mens hans to ældste sønner tager afstand fra ham. Den yngste søn skriver til fars store glæde sære digte. Hans svenske kone prøver at holde sammen på familien. Da Uffe får konstateret kræft nægter han at tage medicin. Han vil kæmpe sin egen kamp med den stærkeste medicin: Ordet - og går i gang med at realisere sin gamle drøm om at blive forfatter.
Søren Malling gennemspiller genialt de mange absurd komiske scener troværdigt, er selvtilstrækkelig, urimelig og ind imellem ondskabsfuld. Men selv om der er meget at more sig over i filmen, så er dens styrke at den fremhæver det dystre. Uffes opgør med forstadsmiljø og middelmådighed afløses af tragisk nederlag.
Filmen kan genremæssigt minde om instruktøren Henrik Ruben Genz' tidligere filmatisering Frygtelig lykkeligThe Royal Tenenbaums og i skildringen af skæve familieforhold om The Royal TenenbaumsFilmen kan genremæssigt minde om instruktøren Henrik Ruben Genz' tidligere filmatisering Frygtelig lykkelig og i skildringen af skæve familieforhold om .