Dy Plambeck nåede en bred læserskare med den forrige roman Texas' rose. Gudfar har samme mulighed for at få mange læsere med en familiehistorie, der har nedslag i spændende miljøer, en motorcykelklub i 1976, banecykling på Ordrupbanen i 1953 og bz-bevægelsen omkring Ungdomshuset i 2007. Giv romanen til alle der holder af letlæste, danske, nutidige personskildringer.
Romanen udspringer af en tekst med samme titel udgivet som Fingerprint nr. 3 i 2009, der kan findes på nettet. Den genbruges og udbygges i romanens første del, som skildrer motorcykeltræffet 4ever2weel. Romanen falder i tre dele, der tilsammen giver et billede af Uffes liv, fra han 3 mdr. gammel bliver forladt af sin mor og får en opvækst alene med sin far, indtil han efter farens død opsøger sin mor og flytter ind i hendes gæsteværelse og bliver gudfar for naboens datter. Der er gode tids- og miljøbeskrivelser og især en god personskildring af Uffe, et komplekst menneske som er anderledes end flertallet og uden for samfundets normer, men som også har genkendelige følelser. Sproget er let, selv om der er spring frem og tilbage i tid.
Romaner om forholdet til forældre finder man fx hos Per Petterson, Jens Blendstrup og i Katrine Marie Guldagers Ulven. De er alle skrevet i en anden stil. Stilen minder mere om Føtexsøen, der også har samme målgruppe.
En moderne, realistisk dannelses- og familieroman, der er let at læse og er et godt grundlag for samtale.