Værket henvender sig primært til et fagteologisk publikum og ellers til et publikum med stor interesse for religiøse og etiske problemstillinger.
Niels Vincens Grunnet er cand.theol. og sognepræst. Her godt 30 år efter teologen og filosoffen K.E. Løgstrups død 1981 vil Grunnet se på det store og vigtige forfatterskab med bl.a. et hovedværk som Den etiske fordring, 1956, der paradoksalt nok trods sin sorte grundholdning fik kolossal gennemslagskraft. Grunnet gennemgår udviklingen i forfatterskabet og Løgstrups skiftende positioner i forhold til sit gudsbillede. Søren Kierkegaard, som Løgstrup også skrev om, inddrages som væsentlig faktor i Grunnets undersøgelse, som man generelt kan kalde indfølende, beundrende, men samtidig også kritisk i forhold til Løgstrups håndtering af det paradoksale i, at den kærlige Gud i sin verden tillader det onde, det klassiske teodicé-problemkompleks, ligesom han ser kritisk på Løgstrups håndtering af lidelsen og det onde i menneskelivet. Et par afsluttende kapitler ser på Løgstrups kunstsyn og på ham som forkynder. Konklusionen er, at Løgstrups forfatterskab er en præstation af internationalt format stadig med bud til vor tid, men i en kritisk dialog. Noter og litt.
Et væsentlig værk i forhold til Løgstrups forfatterskab, anvendeligt som fx Ole Jensen Historien om K.E.Løgstrup, 2007, eller antologien Menneskets ondskab og livets godhed, 2011.
Et væsentligt værk i den fortsatte levendegørelse af Løgstrups banebrydende teologiske indsats.