Dagbladet Informations udvikling de sidste 25 år diskuteres i denne bog af avisens nuværende og tidligere journalister og redaktører. Yderst relevant for alle, der følger med i medieudviklingen og avisjournalistikken.
Dagbladet Information ser sig selv som en modstandsavis, født som den er for 75 år siden i modstanden mod den tyske besættelse af Danmark. Avisens første 50 år er skildret i På nært hold af Information 1943-1993. Den optimisme, som den bog sluttede med, er blevet noget mere nuanceret i de 25 år, der er gået siden murens fald, for siden har vi fx oplevet klimakrise, krig i Afghanistan og Irak og populismens fremmarch. Sine egne oplevelser med Information fra sin ungdomstid skriver nuværende chefredaktør Rune Lykkeberg om, og avisens paradoksale problem beskriver Anna von Sperling sådan: "Der er slet og ret for meget læsestof". Derfor eksperimenterer Information også med podcast-formatet.
"Den røde dråbe i mediehavet" er avisen blevet kaldt. Denne lektør har været abonnent på avisen siden sin gymnasietid og således fulgt den i mange flere år end dem, der dækkes i denne meget oplysende og interessante bog, der er nødvendig læsning for alle journalistspirer.
Informations grundlægger, Børge Outze, skrev Sådan begyndte detEfter trykNoget nær, og mange af avisens journalister har fortalt om deres tid på bladet, fx Lasse Ellegaard i Efter tryk eller Hans Edvard Nørregård-Nielsen i Noget nærInformations grundlægger, Børge Outze, skrev Sådan begyndte det, og mange af avisens journalister har fortalt om deres tid på bladet, fx Lasse Ellegaard i eller Hans Edvard Nørregård-Nielsen i Noget nærInformations grundlægger, Børge Outze, skrev Sådan begyndte det, og mange af avisens journalister har fortalt om deres tid på bladet, fx Lasse Ellegaard i Efter tryk eller Hans Edvard Nørregård-Nielsen i .