Henvender sig til alle som ønsker en grundig indførelse i emnet, der i skrivende stund endnu en gang desværre er alt for blodig aktuel virkelighed. Kan også bruges til opslag fx om Hamas, Hizbollah og PLO. Skrevet som en fagbog for ungdomsuddannelserne.
Svend Lindhardt, der underviser i historie og religion på VUC-niveau har tidligere bl.a. skrevet Kristen zionisme : mellem religion og politik, 2007. Begge bøger er en del af forlagets serie Det 20. århundredes historie, der bl.a. også tæller Ret og vrang af Jesper Villadsen. Hovedtemaet er religionens betydning for det, som vi kender som mellemøstkonflikten. Bogen er i 3 dele. Første del redegør for sunniislams indflydelse på den politiske udvikling og virkelighed i Mellemøsten. Egypten bruges som eksempel. Andel del beskriver så shiaislams rolle i samme problematik. Udgangspunkt er her især Iran og Libanon. Tredje del fortæller om jødedommens og islams "stigende indflydelse i Israel". Bogens klare opdeling gør det relativt nemt og tilgængeligt overskueligt at få netop den baggrundsviden, som gør, at man måske bedre forstår kompleksiteten i de aktuelle krigshandlinger i Mellemøsten.
Andre nyere bøger om konflikten i Mellemøsten er fx: Et andet Mellemøsten fra 2008, der dog er på et mere akademisk niveau, eller fx fra 2005 Peter Seebergs Det moderne Mellemøsten.
Aktuel samfundshistorisk og religionshistorisk fagbog, der er grundig og samtidig tilgængelig.