Barsk intens ungdomsroman for børn fra 14 år om et aktuelt og vedkommende emne for alle der har berøringsflader og/eller interesse for fundamentalistisk terror og af forholdene for unge drenge af anden etnisk herkomst. Den er også relevant for voksne - herunder forældre.
Forfatteren er hollandsk, og det er hendes første bog på dansk. Handlingen foregår over 8 dage og er skrevet i dagbogsoptegnelser af hhv. 16-årige Jamal af marokkansk afstamning og hans kæreste Sanne. På en tur til London får det unge par overrakt en bombe. Da de bliver tilbageholdt i fængslet går det hårdt ud over deres forhold. Jamal mistænkes alene, fordi han er muslim, og mismod og had vokser i fængslet. Det er en velskrevet roman med en noget anderledes indfaldsvinkel til terror end de gængse i medierne, og til forståelse af muslimske drenge. På omslaget ligner det en spændingsbog, men den er uden de store spændingskurver, men med en indre nerve og følelsesmæssig intensitet.
Bertil Nordahls serie: Øje for øje i tre bind 2007-2008 er for samme målgruppe en beskrivelse af unge indvandrere og terror, og dens fordel er at udgangspunktet er unge indvandrere på Nørrebro. Men så er der mig bekendt heller ikke andre bøger, der beskriver 2. generations indvandrere og terror fra deres egen synsvinkel.
En velskrevet, nærværende og barsk historie om terror og indvandrerproblematikker. Den vil nok ikke blive særligt efterspurgt blandt de unge, men den fortjener at blive læst og brugt i debatten.