Historier fra Vadehavet, som henvender sig til læsere fra grænselandet og alle andre, der er nysgerrige på fortællinger om mennesker og deres liv i en landsdel, som er stærkt præget både af genforeningen i 1920, havets lunefuldhed og stigende affolkning.
Journalist og digter Gerd Laugesen bosatte sig for nyligt i nogle kolde måneder udenfor turistsæsonen forskellige steder i det sønderjyske for at komme tættere på sine rødder fra Vadehavsområdet. Menneskene, hun mødte, fortalte om bl.a. tidevandet, de savnede storke, det sønderjyske kaffebord, kniplinger, hesterejer, ribehunde og om den historisk betingede forskel på at være sønderjyde, vestjyde eller friser. Historierne flettes elegant sammen af både journalistisk akkuratesse, litterære henvisninger og digterisk veloplagthed. Et kort på bogens inderside gør det muligt for alle at følge forfatteren på hendes ture rundt i området.
Minder mig om elementer fra bøger som Morten Sabros En luder steg af toget, Ulla Dahlerups Smedens søn og andre historier og tv-udsendelserne "Gintberg på kanten". Med kærlige og ærlige portrætter af Danmark og danskerne. Særligt interesserede i sønderjyske forhold kan få mere at vide i Danmarks første regionale leksikon Sønderjylland fra A-Å.
Et velskrevet lokalhistorisk portræt af livet og menneskene i Vadehavsområdet fra Blåvands Huk til Tønder med en afstikker over den tyske grænse til Sild og Nolde-museet. Bogen fortjener stor udbredelse.