Værket henvender sig bredt til alle yndere af erindringslitteratur ved at være såvel dybt personligt som ved at tegne et portræt af en tid, 1950'erne.
Professor Jørn Lund (f.1946) kendes bl.a. som forfatter til en lang række værker om sprogvidenskabelige emner og som chefredaktør på Den store danske encyklopædi. Sprogbevidstheden er udtalt i disse erindringer, helt op i titlen, jo, og her er mange fine iagttagelser, der er med til at hæve bogen ud over det blot private til at blive et billede af halvtredserne, som de formede sig i en dansk provinsby, Grenå, og hvordan disse år også blev de store forandringers år i dansk historie. Lund vokser op i et lægehjem med stadig større spændinger mellem forældrene, indtil det ender med en skilsmisse, og det lurende sammenbrud præger livet. Der er imidlertid mange gode stunder i skolen, med storebroderen, med kammeraterne, og de skildres nært og sanset - og overalt med en god humor. Halvtredserne som overgangsår med ændret mediebillede, større rigdom, bilisme og begyndende campisme væves ind i den personlige fremstilling, der dermed også bliver et tidsbillede.
Værket skriver sig på fineste vis ind i den danske erindringslitteratur.
Med sin fine balance mellem det dybt personlige og det tidstypiske, mellem det alvorlige og det befriende humoristiske er værket et fund for alle yndere af erindringslitteratur på højeste niveau.