I en række stærke portrætter fortæller 12 unge HIV-smittede om deres liv med sygdommen. Bogen er vedkommende læsning for alle, men vil særlig grad interessere de, der som fx patient eller pårørende, har HIV inde på livet.
Bogen udgives af Ungegruppen; et netværk for HIV-smittede mellem 15 og 25 år. Bogens 14 personlige historier giver et hudløst ærligt indblik i hvordan det er som ung at leve med HIV. HIV er fortsat en af de mest stigmatiserede sygdomme i Danmark og for flere af de unge fylder omverdenens fordomme og uvidenhed om HIV mere end den egentlige sygdom. Behandlingen af HIV er væsentligt forbedret siden 80'erne og en velmedicineret HIV-smittet kan i dag leve lige så længe som alle andre, få børn og er smittefri - men det ved de færreste. Blandt bogens historier findes eksempler på Ungegruppens oplysningsplakater. 2 af bogens 14 portrætter findes også i forgængeren Unge med hiv fra 2005, og genoptrykkes her sammen med et indlæg om forfatterens liv i dag.
Historierne, som er skrevet i et ungdommeligt sprog, er både vedkommende og tankevækkende læsning og en del af et vigtigt oplysningsarbejde. Bogen vil desuden være oplagt at anvende i udskolingen i projekt- og temaarbejde om HIV og AIDS.
Ungegruppen udgav i 2005 Unge med hiv, som således er forgængeren til denne bog.