Denne bog kan læses af mange læsere som en god historie om livet i København i 1700-tallet.
Selvom 1700-tallet generelt omtales som den florissante periode, gjaldt det naturligvis ikke alle områder. I denne bog koncentreres fortællingerne om byens (Københavns) liv og den særprægede logik, der regulerede den almindelige københavners liv og færden på gaderne. Ved en række fortællinger om fx de fattiges horehus, hundemordet i Vimmelskaftet og pøblen i St. Færgestræde suppleres den kendte historie med skildringer fra et mikrokosmos. Bogen illustreres med mange gode s/h stik fra tiden samt farvegengivelser af malerier osv. P. Henningsen er dr.phil. og overinspektør ved Frilandsmuseet og Industrimuseet. Ulrik Langen er ph.d., lektor ved Syddansk Universitet.
P. Henningsen har i Historiske Meddelelser om København, 2009 skrevet om livet i 1700-tallets København ligesom han har skrevet om fattigdom i København i Historiske Meddelelser om København, 2005. Ulrik Langen udgav Den afmægtige : en biografi om Christian 7., 2009 og Revolutionens skygger : franske emigranter og andre folk i København 1789-1814.
Med denne bog har forfatterne givet et godt bud på den gode historiefortælling, hvor der ikke blot lægges vægt på analyser og facts, men også på selve fortællingen. Dette gør også, at bogen kan læses som en god historie om København i 1700-tallet uden dog at den faglige side nedprioriteres. I et godt, glidende sprog formidles både social-og kulturhistorie.