Det kræver en hel del tålmodighed at læse Hundrede postkort fra helvede, i hvilken tid, rum og bevidsthed flyder sammen i Bjelkes cut-up teknik, inspireret af W. Burroughs. Romanen er en passage gennem tid og rum, i hvilken tekstpassager drastisk klippes i småbidder. Den vil appellere til læsere, der husker tidsånden fra 1960'erne og 1970'erne.
Bjelke (1937-1993) er gået i glemmebogen, og kun få læsere har stiftet bekendtskab med ham, da han skrev originalt og med stramme krav til æstetikken, men (for mange) temmelig syret, om det isolerede individs krise på randen af indre opløsning. Hans forfatterskab omfatter romaner, noveller, digte og essays. Bogen indeholder romanen Hundrede postkort fra helvede om en mand, som lader sig indlægge på psykiatrisk hospital, og herfra sender 100 "postkort" til læseren fra sit isolerede helvede, og novellen Luna om en mands oplevelser alene hjemme.
Originaludgaven er fra 1980. Det er det nye forlags 1. udgivelse i Sandalserien - klassikere, som er gået i glemmebogen. Samtidig genudgives Helga Johansens Hinsides. Forlaget udgiver "den litteratur, der udvider undersøgelserne af hjernens geografi".
Man læser ikke Bjelke for at blive underholdt, men for at høre en original og æstetisk stemme tale om det isolerede individs tanker, følelser og oplevelser på randen af sammenbrud i relation til andre. Bjelke lefler ikke for læseren, som må prøve at hænge på så godt han/hun kan.