Bogen handler om, hvordan man taler med børn om det svære emne, at deres forældre er psykisk syge, og den henvender sig til alle, der er i berøring med de sårbare børn.
Glistrup, socialrådgiver og psykoterapeut, har senest udgivet, Snak om det - med alle børn, 2013. Vi er alle angste for at tale med børnene om de psykisk syge familiemedlemmer, men det er ikke farligt, vi kan ikke gøre barnet ondt, tværtimod. 1. del beskriver, hvor vigtigt det er, at man taler med børnene om sygdommen, som skaber mange forkerte forestillinger hos barnet, både hos behandlere og pårørende. 2. del viser, hvordan man styrker barnet, giver det kraft til at se problemerne i øjnene. I 3. del er omdrejningspunktet familiesamtalerne, som kan hjælpe familierne til at tale sammen også hjemme om deres angst og bekymringer. 4 del er om børn og unge i grupper. Hvordan arbejdes der, hvad kan man gøre med disse grupper.
Der er mange cases som understøtter emnet i hele bogen, og for udenforstående giver de et billede af et meget komplekst problem. Det er en velskrevet bog, som de fleste berørte vil kunne bruge. Glistrup har et klart og smittende engagement.
3. udgave er gennemrevideret Narrative familiesamtalerBarndommen varer i generationer og Barndommen varer i generationer, 2010 er begge til behandlere. Til pårørende er der forbavsende lidt materiale, og ikke noget nyt3. udgave er gennemrevideret Narrative familiesamtaler og , 2010 er begge til behandlere. Til pårørende er der forbavsende lidt materiale, og ikke noget nyt.