Endnu en facet til litteraturen om besættelsen, et emne der har manges interesse. Jens Stenz, en af Hvidstengruppens overlevende medlemmer, fortæller, i en bog der kan læses af enhver, om det illegale arbejde som gruppen udførte i 1943-44. Indbydende omslag med tydelige signaler om sigte og indhold.
På baggrund af båndede samtaler m.v. præsenteres læseren for den unge Stenz' oplevelser som medlem af Hvidstengruppen. Arbejdet med modtagelse af våbennedkastninger og faldskærmsfolk blev afsløret af tyskerne med otte eksekverede dødsdomme til følge. For Stenz' vedkommende betød det et umenneskeligt tugthusophold i Tyskland fra juli 1944 til april 1945, hvor mange danske kz-fanger inkl. Stenz heldigvis kom hjem med Røde Kors' "hvide busser". Det er en jævn og ukunstlet skildring holdt i øjenhøjde, nøgternt og lavmælt om det der bare måtte gøres. Resultatet er historiefortælling båret af nærvær og autenticitet.
Hvidstengruppens virke er tidligere beskrevet i flere bøger, så tidligt som 1945 udkom Axel Holms Hvidsten Gruppen, siden er fulgt udgivelser af bl.a. Peter Laursen i 1985 og 1987, og Jørgen Røjel i 1984. Faghistorikerne Jørgen Hæstrup og Knud J. V. Jespersen har i henholdsvis Kontakt med England, og Med hjælp fra England, bd. 1, 1998 også skrevet om Hvidstengruppen.
Besættelsestidserindringer fra den aktive modstandskamp, om tilfangetagelse af og mødet med en brutal tid i tysk fangenskab, og om de store omkostninger som Hvidstengruppen måtte lide derved.