Bogen er tænkt anvendt i kristendomsundervisning og samfundsfag i folkeskolens ældste klasser og på ungdomsuddannelserne.
Bogen giver et overblik over en halv snes religiøse og ikke-religiøse grundholdninger til tilværelsen. Efter kort omtale af hvad et livssyn kan være, præsenteres rimeligt grundigt de tre hovedreligioner jødedom, kristendom og islam og mere kortfattet hinduisme og buddhisme. Og så med varierende grundighed det spirituelle livssyn, ateisme, humanisme og agnosticisme. Et længere afsnit sammenholder livssyn med kultur. Teksten i brede spalter er overvejende let at fange, men sine steder så kortfattet, at det er svært at forstå. En snes både helsides og mindre farvebilleder overvejende fra ældre verdenskunst supplerer tekstens oplysninger. Bogens styrke er de 14 sæt opgaver til videre arbejde med holdninger til fællesmenneskelige forhold som kærlighed, ondskab, godt og ondt, seksualitet, abort, frygt og døden. Som bilag bringes FNs verdenserklæring om menneskerettigheder. Til slut litteraturliste med en god snes bogtitler til elevernes videre læsning. Intet om andre medier eller web-adresser.
Der er udgivelser med sammenlignende fremstillinger af verdensreligionernes overgangsritualer og holdninger til livets grundspørgsmål, men ingen inddrager som denne de ikke-religiøse livssyn.
En meget kort præsentation af religiøse og ikke-religiøse livssyn mest anvendelig som optakt til undervisning i kristendomskundskab inden uddybende informationssøgning i andre kilder.