Books / fiction for children / roman

Hviskefolket og de dejlige underjordiske haver


Description


Alvilda, Alfred og Alva er på besøg hos hviskefolket sammen med deres forældre. Hviskefolket bor under jorden og er meget, meget kloge. De kan fx hjælpe børn med at falde i søvn.

Reviews (3)


The libraries' assessment

d. 20. Apr. 2018

By

By

Jeanette Thisted Villadsen

d. 20. Apr. 2018

En anderledes godnatlæsningsbog, beregnet til at få børn til at falde til ro og falde i søvn. Egnet til højtlæsning fra ca 4 år.

Mød familien, der består af mor, far, Alvilda på 9 år, Alfred på 6 år og Alva på 4 år. De tager på besøg hos hviskefolket, som bor langt nede under jorden i små huler. Hviskefolket er meget kloge og kan hjælpe børn, der har svært ved at falde i søvn. Bogen indledes med en instruktion, som beskriver de forskellige virkemidler og teknikker. Bogens forfatter er børnepsykolog og hypnoterapeut og hun benytter sig bl.a. af teknikker fra hypnose i historien.

Det er en sød historie, men den kommer let til at virke som en opremsning af hændelsesforløbet fx "så tog familien afsted..." "moren sagde de skulle have aftensmad..." Nu skulle børnene i seng..." osv. De computeranimerede illustrationer virker stive og upersonlige. Der er dog en udførlig introduktion til selve oplæsningen og øvelserne, så med lidt forberedelse, er der lagt op til en rolig og afslappende hyggestund i forbindelse med sengetid.

Der er udkommet flere bøger, der skal hjælpe børn med at falde til ro fx Kaninen der så gerne ville soveFililumbur i drømmeland og Fililumbur i drømmeland. Begge bøger er gode bud på anderledes godnathistorier, der fx benytter teknikker fra mindfullnessDer er udkommet flere bøger, der skal hjælpe børn med at falde til ro fx Kaninen der så gerne ville sove og . Begge bøger er gode bud på anderledes godnathistorier, der fx benytter teknikker fra mindfullness.


P [online]

d. 23. May 2018

By

By

Fani Juel Pørtner

d. 23. May 2018


Tidsskrift for psykoterapi

Årg. 26, nr. 3 (2018)

By

By

Marianne Dreyer

Årg. 26, nr. 3 (2018)