Med Leena Lehtolainens Hvor er de unge piger nu? bidrager Finland med et stærkt kort i den skandinaviske femikrimi-genre. Denne krimi er således et godt bud til dem, der har været igennem de allerede kendte forfattere i genren, men kan også læses af dem, der ikke har læst genren tidligere og som måske synes, at Finland med sit kolde klima, forskellige subkulturer, saunaer, sparkstøttinger med mere kan virke lidt eksotisk.
Maria Kallio er overkommissær i politiet og bor i den finske by Espoo. Efter en kort udstationering i Afghanistan vender hun tilbage til sin hjemby Espoo i Finland, hvor hun bliver leder for en specialgruppe i politiet, der skal opklare atypiske forbrydelser. Hurtigt får hun nogle sager, hvor tre muslimske teenagepiger tilsyneladende uafhængigt af hinanden bliver meldt savnet. Og da et lig dukker op, får hun meget at se til. Bogen er medrivende, og historien har nogle twists undervejs. Historiens hovedemner, racisme og integration, er nærmest evigtgyldige.
Hvor er de unge piger nu? lægger sig fint ind i femikrimiens slipstrøm med en krimifortælling, der er forholdsvis ublodig med vægten halvt på opklaringen og halvt på den kvindelige hovedpersons privatliv, som man fx ser det hos Marklund, Blædel og Läckberg.
Hvor er de unge piger nu? er en glimrende og forholdsvis ublodig finsk krimi, der vil passe fint på krimihylden og i hænderne på ivrige læsere af femikrimier.