Hvordan ændrer man samfundet til at kunne være et godt og bæredygtigt sted at leve for Jordens voksende befolkning? For læsere der bekymrer sig om miljøet og verden.
Katherine Richardson er professor ved Københavns Universitet og tidligere formand for Klimarådet. Hun ridser op, hvordan vi kan have en chance for at brødføde alle, i et samfund hvor meget skal gentænkes radikalt og vores ressourceanvendelse effektiviseres. FN har opstillet sine 17 verdensmål, der opstiller en plan for øget global velfærd samt miljøbeskyttelse. Paradokset er, at velfærdsudvikling og forbedret miljø arbejder i hver sin retning, så en balance skal findes. Richardson argumenterer for at tænke på jordens ressourcer som et budget. Hvor meget har vi til rådighed, og hvor meget kan vi bruge uden at komme i underskud, og samtidigt gøre verden til et bedre sted? Det kræver, at alle sektorer skal tænke mere systematisk; altså ikke kun løse egne udfordringer, men også have helheden for øje. Bogen er en del af Informations Forlags serie "Moderne ideer", der behandler vor tids store udfordringer som fx klima, populisme og flygtningekrisen.
En kort og skarp bog, der på under 100 sider kommer med et seriøst bud på indretningen af et moderne bæredygtigt samfund. Få men gode figurer hjælper teksten godt på vej. En tankevækkende og en anelse foruroligende bog.
17 bud på en bedre verdenBæredygtig global udvikling og Bæredygtig global udvikling fokuserer begge på løsningsforslag ud fra FN's 17 verdensmål17 bud på en bedre verden og fokuserer begge på løsningsforslag ud fra FN's 17 verdensmål.