Brugsbog i prosaform, der kan læses i hjemmet sammen med en voksen eller anvendes i undervisningssammenhænge af lærere og pædagoger, som arbejder med børn med ADHD-problematikken inde på livet.
Gribende indblik i, hvordan det opleves at have en alvorlig opmærksomhedsforstyrrelse, der føles som myrer i bukserne, og som konsekvent bringer hovedpersonen Per på kollisionskurs med skole, stedfar og venner. Per eller HyPer, som han bliver kaldt i skolen, er blevet pålagt at skrive 30 linjer hver dag efter skole, som straf for at han "ikke kan opføre sig ordentligt". Det er disse linjer bogen består af, og det er en på en gang sørgelig og opmuntrende fortælling. Sørgelig fordi bogen så tydeligt beskriver, hvor svært det er for andre børn og voksne at acceptere de særlige regler, der gælder for Per, og opmuntrende fordi Per trods alt også har gode og rummelige relationer i sit liv, bl.a. til skoleinspektøren Hr. Grå, der deler Pers store interesse for pyramider. Det er ikke en bog til lystlæsning, men en øjenåbner og samtalemulighed mellem et barn og en voksen.
Wilbur, en møgunge af Rene Toft Simonsen minder meget om denne historie, hvor En overlevelsesguide for børn med ADHD af John F. Taylor bedst fungerer som en praktisk selvhjælpsbog.
En fin næsten poesi-lignende bog, der skal formidles til forældre, der ønsker at tale om hvordan ADHD opleves indefra. Den kan også bruges i undervisningssammenhæng, som et godt udgangspunkt for en samtale om ADHD-problematikker i en klasse.