Bogen er en indføring i identitetspolitik set fra kunstens og litteraturens perspektiv. Til læsere af litteratur- og kunsthistorie og politisk teori.
Må en hvid heteronormativ mand godt skrive om etniske minoriteters undertrykkelse? Det er netop forskydningen mellem identitet og erfaring, som sættes under lup gennem en række eksempler fra dansk og udenlandsk kunst og litteratur. Under overskrifterne "Identitetspolitik, filosofi og idéhistorie", "Køn og seksualitet", "Kunst og kuratering", "Race, etnicitet og multikulturalisme" og "Identitetspolitik vs. automi" folder en stribe forskere indenfor feltet sig ud.
En herlig indføring i et ekstremt spændende og aktuelt felt, nemlig identitetspolitik. Forskerne behandler emnerne i dybdegående og velargumenterede artikler. Hvert tema afsluttes med en mere debatterende eller essayistisk tekst. De mange vinkler på emnet får hoved til at boble af spørgsmål og undren. Er kunst og litteratur i dag berettiget autonomi? I en tid, hvor fake news og censur strides side om side på de sociale medier og ytringsfriheden på den ene side er kommet gevaldigt under pres mens den på den anden side stadig trives i bedste velgående er bogen højaktuel.
Det er den første samling af tekster om identitetspolitik vi får på dansk indenfor et kunst- og litteraturhistorisk perspektiv, men vil man ind i emnet på fra en mere politisk vinkel så findes fx Os og dem.