Selv om Danmark blev besat 9. april 1940, så mærkede en række danske udstationerede fra ØK i Hong Kong først for alvor krigen, da japanerne angreb kolonien 8. december 1941. For periodehistorisk interesserede.
Bogen bygger bl.a. på breve, billeder og interviews med familiemedlemmer og omhandler en gruppe modige danskeres og deres familiers glemte skæbner under krigen i østen. På forhånd synedes ethvert forsvar af det isolerede Hong Kong håbløst, men kampene varede alligevel 18 dage og kostede 5500 soldater og civile livet. Blandt disse var to danskere, som følte sig forpligtede til at melde sig som frivillige i en krig, som ikke var deres. Bogen fortæller historien set med danske øjne gennem de involveredes egne oplevelser fx via efterladte dagbøger. Vi hører om livet blandt danskere i kolonien allerede fra 1939, deltagelsen i kampene, livet i fangelejrene, kolonien under de japanske besættelse og de impliceredes skæbner efter krigens afslutning.
En velresearchet spændende bog om et glemt dansk kapitel i 2. verdenskrig. Forfatteren formår på udmærket vis at sammenflette de mange skæbner til en velfungerende helhed. Samtidigt er det også lykkedes at skrive et letlæst værk, hvor den samtidshistoriske ramme fremstår vedkommende. Spændende er også den senere ØK chefs Mogens Paghs rolle i begivenhederne. De mange fotos, breve og dokumenter fungerer fint i helheden.
Til læsere af fx Fange af solens rigeDa Gud så til den anden side og Da Gud så til den anden sideTil læsere af fx Fange af solens rige og .