Fra alle sider fordømmes den rædsel som islamistiske terrorrister skaber kloden over og ingen af de initiativer, vi har taget for at standse terrorismen, synes at virke. Her foreslår en rabbiner at søge løsningen i en dialog med afsæt i det fælles: at tro. Vil især interessere læsere med en religiøs baggrund.
Den tidligere overrabbiner i Storbritannien, Jonathan Sacks argumenterer her med afsæt i en ortodoks jødisk baggrund for, at det er en genfortolkning og modernisering af de gamle skrifter, der skal vise en vej ud af en voldelig og middelalderlig religionsopfattelse. En dialog der skal overbevise stærkt religiøse fundamentalister, skal føres på et religiøst, ikke et sekulært grundlag. Der er imidlertid ikke tale om en naiv forestilling om at kunne "omvende" fanatikerne, men mere om at give de moderate kræfter, som kan opbygge en ny religionsforståelse i islam, en håndsrækning. Udstyret med et omfattende noteapparat.
Sacks skriver på et højt niveau. Han har et dybt kendskab til både religion og samfund, og han trækker på en stor viden om alt fra integration over evolution til 2. vatikankoncil. Han er en god billedskaber og udtrykket "altruistisk ondskab" har styrke til at blive stående. Selvom bogen ikke henvender sig til den almindelige læser, er den vigtig i sin insisteren på, at der findes en religiøs vej, når vi søger "løsningen" på terrorismen.
Hverken terrorisme eller terrorbekæmpelse er en anden bog, der søger at afdække terrorismens væsen på et mere overordnet plan.