Books / nonfiction

Indvandreren i dansk film og litteratur


Description


Hans Hauge, "Sættes indvandrerproblemer under debat i dansk samtidslitteratur?" s. 12-45; Morten Thing, "Den jødiske indvandrer og litteraturen 1900-1970", s. 46-74; Kirsten Thisted, "Grønlændere på film", s. 75-104; Søren Frank, "Interkulturelle forfattere i dansk litteratur", s. 105-33; Kim Simonsen, "Migrationspoesi og litterære stereotyper. En imagologisk læsning af Eva Tinds 'do/_'", s. 134-61; Heidi Philipsen, "Har vi set en rigtig negermand i dansk film? Om fremstilling af fremmedhed i fiktionsspillefilm", s. 162-97; Anita Nell Bech Albertsen, "Mellem samfundsnassere, ofre og mønsterindvandrere. Stereotype indvandrerrepræsentationer i de danske medier, samtidslitteratur og den offentlige debat", s. 198-228; Torben Rugberg Rasmussen, "Mellem kulturpessimisme og forløsningstænkning. Ivan Malinowskis 'indvandrervenlighed'", s. 229-55; Mehmet Ümit Necef & Henning Bech, "Racistiske repræsentationer? Et blik på dansk film", s. 256-95.

Reviews (3)


The libraries' assessment

d. 14. Nov. 2013

By

By

Kent Skov

d. 14. Nov. 2013

Bogen er et anderledes indslag i den løbende debat om integrationen af indvandrere i Danmark. Kan anvendes af (andre) samfundsforskere, i samfundsfagsundervisningen og fx journalister og debattører.

Bogen er en antologi, der består af ti artikler skrevet af forskellige forskere og andre fagfolk og har indvandrernes gennemslagskraft - eller rettere mangel på samme - inden for dansk litteratur og film som fælles tema. Indvandrer-begrebet skal forstås bredt; for der både en artikel om jødisk indvandrings indflydelse i dansk litteratur omkring 1900-tallet v. Morten Thing og artiklen "Grønlændere på film" af Kirsten Thisted. Hans Hauge indkredser og analyserer emnet som sociologisk og akademisk studieprojekt, og herefter følger de forskellige tilgange og indfaldsvinkler på emnet. Der er noter og bibliografi til hver artikel, men underligt nok ikke nogen præsentation af de enkelte forfattere. Sikkert er det dog af at den ene af bogens redaktører Mehmet Necef er forsker ved Mellemøststudier på Syddansk Universitet og medforfatter til artiklen "Racistiske repræsentationer" om indvandrere i forskellige danske film. Medredaktør Frank har bidraget med artiklen "Interkulturelle forfattere i dansk litteratur".

Indvandrerne i Danmarks historie : kultur- og religionsmøder af Bent Østergaard. Necef har bl.a. også udgivet Er danskerne racister? : indvandrerforskningens problemer.

Interessant antologi, der undersøger og analyserer, hvorfor der er så få indvandrere repræsenteret i dansk kunst.


Politiken

d. 10. Dec. 2013

By

By

Rune Lykkeberg

d. 10. Dec. 2013


Kritik

Årg. [47], nr. 210 (2014)

By

By

Mikela Lundahl

Årg. [47], nr. 210 (2014)



Information and editions