Bogen henvender sig til lærerstuderende inden for det specialpædagogiske kompetenceområde og til særligt interesserede lærere på grundskoleniveau.
I bogen introduceres og beskrives i separate kapitler to centrale begreber i relation til bogens budskab om betydningen af praksisrefleksioner. Det ene er "situeret professionalisme", hvor teori ledsager praksis. Det andet er "procesdidaktik", hvor samspilsprocesserne mellem lærere og elever er afgørende. Forinden præsenteres hele inklusionsdiskussionen og dens indvirken på læreruddannelse og skolepraksis. Bogens fjerde kapitel beskriver nærmere, hvorledes der kan arbejdes med praksisfortællinger med henblik på forandring og kvalificering af inklusionsarbejdet. Endelig diskuteres mere kortfattet, hvorledes flerfaglige samarbejder med eksperter kan gribes an, og hvorledes praksisfortællinger kan anvendes i læreruddannelsen. Bogen rummer en lang række cases, en del skemaer og diagrammer, og den afsluttes af en omfattende litteraturliste.
Om emnet er netop udkommet Inkluderende specialpædagogik - en grundbog , som er mere generel og mere omfattende.
En udgivelse som fokuserer på praksiserfaringer som basis for refleksioner over komplekse undervisningssituationer. Således lægges vægten på professionsudøvelsen og ikke på foreskrivende teorier og metoder.