Denne debatbog om inklusion i folkeskolen henvender sig ikke bare til lærere, pædagoger og studerende indenfor de to fagområder, men også til skoleledere, skolebestyrelser, skolepolitikere samt andre af skoleverdenens beslutningstagere. Inklusionsbegrebet debatteres både pædagogisk og samfundsrelateret, hvilket også gør bogen relevant for samfundsdebattører samt politikere generelt.
Bogen giver forfatterens bud på, hvad meningen med inklusion i folkeskolen er både skolemæssigt og samfundsmæssigt. Budskabet er, at den inkluderende skole er den gode skole for alle. Bogen kan læses i sin helhed, men også sagtens læses i uddrag. Bogen indledes med et resume af bogens konklusioner, som gør det let at vælge relevante kapitler.
Sammen med denne bog vil det være oplagt også at læse nogle af Rasmus Alenkærs bøger om inklusionsbegrebet, fx Den inkluderende skole : en grundbog, 2008 og Den inkluderende skole i et ledelsesperspektiv, 2009. Lærer- og pædagogstuderende kan også med fordel kombinere denne udgivelse med udgivelser af Niklas Luhmann om systemteorien som eksempelvis Indføring i systemteorien, 2007.
Aktuel og vedkommende debatbog om inklusion i folkeskolen.