Bøgerne kan bruges som små opslagsbøger for begyndere, til inspiration for små ture i naturen for de 11-12-årige eller bare som bladrebøger for alle. Som egentlige undervisningsbøger egner de sig næppe.
De tre bøger er bygget ens op. Først afgrænses og defineres grupperne, dernæst er der lidt oplæg og vejledning i, hvilke aktiviteter man kan foretage sig i naturen og hvordan man spotter de respektive arter. Det meste af bøgerne beskriver udvalgte dyr, ordnet forholdsvis systematisk. Næsten alle dyr nævnt i bøgerne er almindeligt kendt i Danmark. Siderne er et mylder af billeder og informationer, anbragt i forskellige faktabokse. Ofte er der små pile ind til bestemte strukturer på de enkelte dyr. Til slut er der et par sider med generelle oplysninger om menneskeskabte farer for dyrene, en ordliste og et register.
Der kommer en del natur- og teknikbøger for tiden, som blander facts med vejledning i at gå på opdagelse i naturen. De foreliggende bøger tilføjer ikke nyt og er ikke egentlige natur- og teknikbøger, men føjer sig pænt ind i rækken af lødige bøger om dyr.
Gode bøger om dyr i den danske natur med lidt småaktiviteter for naturinteresserede børn.