Spændende og inspirerende rejse ind i fortællingerne om Jomfru Marias liv, som det folder sig ud i dansk middelalder- og kirkekunst. Til teologisk interesserede, nysgerrige i kirkekunst og læsere med interesse i dansk middelalder.
For at forstå de beretninger om Jomfru Maria, der pryder en stor del af den tidlige danske kirkekunst, må man i høj grad gå til beretningerne i de apokryfe skrifter, der var en del af kanon i dansk middelalder. Det var bl.a. dette stof, som kunstnerne fandt inspiration i, når de skulle fortælle historierne om Maria. Bogen gennemgår kronologisk Marias liv ved at tage udgangspunkt i de enkelte fortællinger og se på de tilhørende værker, der pryder danske kirkerum. Knud Torm fremhæver samspillet mellem tekst og billede, der var vigtig i datiden for at visualisere en forståelse af de dogmer, der var knyttet til Maria. Vi får Torms egne analyser af værkerne, mens han holder sine betragtninger op imod nyere forskning. Bogen er illustreret.
En utroligt flot bog, der vil kunne interessere mange læsere. Man får lyst til at tage på dannelsesreje i Danmark og se værkerne med egne øjne, for Torm skriver med stor faglighed, men bredt formidlende og spændende om sit emne. Jeg håber den vil nå bredt ud, for det fortjener den.
Guds moder og himlens venindeMaria handler om mariabilledets udvikling fra de første ikoner og frem til i dag. I Maria kan man læse mange af de apokryfe beretninger om MariaGuds moder og himlens veninde handler om mariabilledets udvikling fra de første ikoner og frem til i dag. I kan man læse mange af de apokryfe beretninger om .