Kras samfundskritik leveret af egyptisk-amerikanske Mona Eltahawy, der har prøvet undertrykkelsen på sin egen krop. Mange vil finde emnet interessant, både mænd og kvinder, og den vil kunne læses bredt.
"Jomfruhinder og hijab" handler om den undertrykkelse, kvinder i den arabiske verden er udsat for hver dag. Bogen er opdelt i 8 kapitler, der hver i sær tager fat på en del af undertrykkelsen. Der er et kapitel om slør, et om FMG (female genital mutilation, den term der bruges i stedet for omskæring) osv. Mona Eltahawy skriver personligt, og det er en del af hendes pointe - at det er de personlige beretninger, der skal være frigørende ved at fortælle verden, hvad det er der foregår.
Mona Eltahawy er vred, og det har hun al mulig god grund til at være. Hun er vred både på egne vegne og på sine medsøstres vegne. Hendes plan er at starte et oprør - en revolution - og bogen her er en del af den plan. Hun skriver godt og nærværende, og der er nok at tage fat på. Kvinder mishandles, tæves, voldtages og nedværdiges på utallige måder og det virker helt uforståeligt at det kan forekomme. Men det gør det, og Mona Eltahawy dokumenterer det, samtidig med at hun holder fast i den personlige beretning.
Naser Khader skrev i 2002 Ære og skam, der også handler om islam og kvinder. Hans udgangspunkt er i højere grad troen, hvor Mona Eltahawys er kvindens, men de berører mange af de samme problemstillinger.