Suzanne Brøgger er et af fyrtårnene i dansk litteratur. Hendes personlige essays Kærlighedens veje og vildveje fra 1975 var ikke mindre omtalt end hendes stormomsuste debut Fri os for kærligheden, 1973. De kendte essays er nu igen tilgængelige for nye generationer. Selv om de blev skrevet i en opbrudstid, er budskabet både aktuelt og vedkommende som reminder hvor vi var, og hvor langt vi er kommet.
Bogen indeholder en blanding af personlige oplevelser, fiktion, interviews og kritiske essays, der alle indeholder en kritik af kulturens kvælende bånd, hvor både mænd og kvinder bliver ofre. Mændene, som står for den døende, dræbende kultur kender ikke andet, og kvinderne undertrykker af frygt egne drømme og ressourcer. Hun analyserer ægteskabet, familien, seksualiteten, vaner og vrangforestillinger i det moderne liv. Også myter fx om Marilyn Monroe sætter perspektiv på den særlige kvindelige situation.
Jeg savner et forord, der kunne sætte en 34-årig gammel debatbog i perspektiv. P. Llambias har i en nyudgivet bog med samme titel foretaget et spændende og debatterende remake.
Bogen var i 1975, hvor der var kvindeår, i den grad en bog til tiden, kritisk, ironisk og kærligt satte forfatteren familien, kærligheden, ritualerne mv. under lup. Banebrydende, debatskabende indhold der stadig vil kunne give anledning til provokation og (selv)refleksion.