Værket henvender sig til det akademiske miljø og til andre med stor interesse for Kaj Munk og dansk teater.
Værket er meget ambitiøst med flere projekter. Dels vil det fortolke og revitalisere Kaj Munks dramatiske forfatterskab, og dels vil det rive forfatterskabet ud af forestillingen om Munks dyrkelse af den stærke mand som Mussolini og Hitler. Redaktørerne har samlet en gruppe nordiske forskere, som hver behandler et af Kaj Munks mange dramaer, der i hans samtid var de mest spillede på de nordiske teatre. Der er høj kvalitet i bidragene, Thyrring Andersens kapitel om En idealist kan gælde som eksempel. Den herskende opfattelse er nok, at dramaets motto, Kierkegaard citatet "Hjertets renhed er at ville eet", skulle være det positive udsagn om Herodes' fanatiske vilje til magt. Men nej, siger Thyrring Andersen kort resumeret, at ville ét er at ville det gode, ikke at ville sin egen storhed, storhed har kun Gud, som kan give storhed til den ydmyge. Her som i andre kapitler er der stof til eftertanke, revurdering og nytænkning af forfatterskabet på højt niveau.
Værket er et hovedværk i litteraturen om Kaj Munk, som fastslår, at forstår man ikke hans kristendom, så forstår man ikke forfatterskabet Anvendeligt som fx Per Stig Møllers Munk, 2000.
Kaj Munks forfatterskab har med dette værk fået en banebrydende ny belysning, som kan revitalisere det i forhold til såvel teater og publikum som til nutidens litteraturhistorie, hvor det som en tendens vægtes stadig lavere.