Books / nonfiction

Kampen om velfærdsstaten : ledelse af samfundsforandringer


Description


Om den ledelsesmæssige præstation bag etableringen af Danmark som velfærdsstat efter 2. verdenskrig.

Reviews (3)


The libraries' assessment

d. 20. Aug. 2014

By

By

Jørgen Bartholdy

d. 20. Aug. 2014

Mange betragter sikkert skabelsen af vores velfærdsstat som et politisk projekt. Det er derfor nok lige så meget samfundsinteresse som interesse for ledelse, der vil motivere til at låne denne bog om etableringen af den. En præstation der kom med i den danske ledelseskanon i 2009. Som de andre bøger i serien vil bogen også kunne bruges af elever i folkeskolens ældste klasser og opefter.

Efter krigen stod Danmark sammen med de andre europæiske lande, som USA's fattige slægtninge. BNP var lavt, varemanglen stor, og de ca. 1200 statsansatte juristers styringsredskaber forældede set i forhold til de udfordringer landet stod over for. Lindholm, der har skrevet flere af bindene i serien om de forskellige præstationer i ledelseskanonen, gør her fint rede for, hvad det var for kampe og overvejelser, der lå bag gennemførelsen af velfærdsstaten fra længe inden projektet blev gennemført op gennem 1950'erne og 1960'erne og til længe efter projektet stødte ind i en bornholmsk advokat ved valget i 1973. Bogen er skrevet i et ligefremt og lettilgængelig, og er udstyret med litteraturliste og illustrationer.

Der er kommet en del litteratur om velfærdssamfundet. Denne er kortere og lettere tilgængelig end de fleste som fx Kolstrups mere videnskabelige Den danske velfærdsmodel 1891-2011 som netop er udkommet.

Kortfattet bog om den ledelsesmæssige præstation bag etableringen af Danmark som velfærdsstat efter krigen. Bogen er en del af serien Den danske ledelseskanon.


Jyllands-posten

d. 1. Feb. 2015

By

By

Ulla Bechsgaard

d. 1. Feb. 2015


Danske kommuner

Årg. 45, nr. 23 (2014)

By

By

Tom Ekeroth

Årg. 45, nr. 23 (2014)