Postmoderne flamsk mesterværk om bl.a. moralsk forfald og forskellen mellem litteratur og virkelighed. Hovedfortællingen handler om den udspekulerede Ondine, men der leges med de litterære konventioner, således at forfatteren springer ud og ind af historien. For læsere, der ikke er bange for en litterær udfordring.
Louis Paul Boon (1912-1979) var en belgisk forfatter, som bl.a. skrev romaner, noveller, essays, og artikler om politik. Han er anerkendt som en af Belgiens største forfattere, og rygterne siger, at han skulle have haft nobelprisen i 1979, men desværre døde dagen inden han skulle have besked. Han er særligt kendt for "Kapelgade", som nu for første gang kan læses på dansk. Værket udkom på flamsk i 1953 og vakte stor opmærksom på grund af den modernistiske komposition, der bl.a. benytter sig af socialrealisme, selvbiografi og middelalderroman. Det er en antiroman, som handler om den udspekulerede Ondine, der bruger sit køn til at undslippe sin triste tilværelse. Hun fejler, og historien er bygget op omkring hendes fald og det forfald, der mærkes overalt.
Boons innovative og lettere kaotiske leg med genrer og kompositioner er ikke for alle, men giver man sig tid, åbner sig en humorfyldt, tankevækkende, og overvældende læseoplevelse. Det velskrevne efterskrift er med til at lette læsningen.
Stilmæssigt kan den sammenlignes med værker af James Joyce og Louis-Ferdinand Céline. Eneste anden bog af Boon på dansk er Menuet (1994).