Denne skønlitterære billedbog henvender sig til alle fra ca. 9 år og opefter, som vil vide mere om klassekampen og om personen Karl Marx. For de aller yngste skal bogen formidles via en voksen læser, mens de unge og voksne læsere kan læse bogen som en skønlitterær introduktion til Karl Marx' ideer. Bogen kan anvendes i udskolingen i fag som samfundsfag, dansk og historie eller i forbindelse med projekter og emnearbejder eller filosofi forløb.
Denne illustrerede filosofibog er den første bog i en ny serie på 15 bøger, som via skønlitterære fortællinger fortæller om nogle af de mest betydningsfulde tænkere gennem tiden. De øvrige titler kommer til at handle om bl.a. Kant, Descartes og Einstein. Bogen er en fiktiv fortælling, som fortæller og forklarer baggrunden for klassekampen samt de teorier og ideer, som Karl Marx lægger navn til. Det er fagligt svært stof, som derfor med fordel kan læses sammen med fagbøger om Karl Marx og arbejderbevægelsen eller i samspil med andre læsere og undervisere. Bogen rummer stof til megen samtale og diskussion.
Der findes rigtig mange fagbøger om Karl Marx og hans idéer. Denne bog adskiller sig fra fagbøgerne via sin skønlitterære tilgang til emnet.
Skønlitterær fortælling om Karl Marx og hans ideer. Bogen rummer stof til megen samtale og debat og er velegnet til anvendelse i grundskolens ældste klasser.