Books / fiction for children / roman

Kiammi nanoq nerisarpaa?
Hvem spiser isbjørne? (multiple languages)


Description


Billedbog om Rissa og Tia, to unge rider, en mågeart. De flyver mod nord fra vinterstedet ved Grønlands vestkyst for at se isbjørne. De ser dem først de vender tilbage til Island om sommeren. Især Rissa er bekymret over, at dyrene spiser hinanden, også selv om hun selv spiser småfisk.

Reviews (1)


The libraries' assessment

d. 29. Sep. 2008

By

By

Lars Aagaard

d. 29. Sep. 2008

En dobbeltsproget billedbog giver et godt indtryk af en kultur, et sprog og en forestillingsverden. Denne her kan bruges til de ældste børn i børnehaven, op til 3. - 4. klasse i skolen og iøvrigt overalt hvor interessen for Grønland er til stede.

Billebog om to unge rider, en mågeart, søstrene Rissa og Tia, som stikker af fra familiens vinter-tilholdssted ved Grønlands vestkyst nordpå for at se isbjørne. Undervejs støder de på både mennesker og hunde, de ser en flok narhvaler, men ingen isbjørne. Da de når tilbage, finder de ud af, at isbjørnene kommer med havisen sydfra, og de støder ind i et par under ridernes sommerrejse til Island. Især Rissa er optaget af fødekæden som den ses hos småfisk, rider, sæler, marsvin, hvalrosser, mennesker og isbjørne, hvor den som bekendt ender - og hun bryder sig ikke om, at isbjørnene spiser sæler. Hun bekymrer sig også som sin ven Torben Terne, som er på vej tilbage fra vintertræk til Afrika. På grund af de to sprog fylder teksten en del, den er fordelt med hver sin typografi, underordnet de smukke billeder, der er fyldt med liv og farver. Rider er temmelig ens, så tegneren har tilføjet nogle få diskrete kendetegn.

Bøger om fangstdyr er et dominerende tema i Grønlandske børnebøger, hvorfor det findes i de fleste, også de, der har sagnet og myten som tilgang. Forfatter og tegner er islandske og kendes fra Englen på 2. sal, som er for større børn end denne.

Smuk vestnordisk bog om fødekæden og om rider på rejse mellem havet vest for Grønland og til Island. Giver et smukt indtryk af dyrs og menneskers vilkår i det arktiske.