Bogen henvender sig til biografi-læsere med interesse for den nyere historie, og kan nok også appellere til læsere af usædvanlige skæbner fra virkelighedens verden.
Knud Wollenberger (1952-2012) var dansk født, men bosat i DDR. Han var digter, matematiker og biavler og giftede sig med Vera Lengsfeld, der var meget aktiv i dissidentkredse. I 1992 blev det afsløret, at Wollenberger gennem 20 år havde arbejdet for Stasi og bl.a. indberettet alle sin kones aktiviteter. Afsløringen af det ultimative forræderi vakte stor bevågenhed i Tyskland, hvor hans kone i dag er en fremtrædende politiker. Mikael Busch, der er lektor i tysk i Kolding, har gravet dybt i Stasi-arkiverne, interviewet parrets venner etc. og giver en velfortalt og spændende fremstilling af den usædvanlige historie.
Peter Wivel: Drabet på Petra Kelly : en historie om Murens fald, 2009 og Anna Funder: Stasiland : scener bag muren, 2004 giver begge et billede af det vidtforgrenede overvågningssystem i Østtyskland og dets menneskelige konsekvenser.
En spændende fortælling fra Østtyskland i tiden inden genforeningen, hvor forfatteren, gennem grundig research, forsøger at afdække den usædvanlige historie om Knud Wollenberger, der som Stasi-meddeler spionerede mod sin egen hustru.