Lærerig og interessant antologi om den nyere danmarkshistories mange stridende fortællinger. For læsere med videregående interesse for Danmarkshistorien, herunder især også studerende.
Flere af Danmarks førende forskere bidrager til dette værk, der zoomer ind på centrale begivenheder i de sidste to hundrede års Danmarkshistorie. Disse grundfortællinger udgør tilsammen den store fortælling om Danmark og danskerne, som har formet vores selvforståelse, og som ofte udlægges som en konsensusfortælling. Bidragene, der bl.a. analyserer spørgsmålet om Ejderpolitiken i 1840'erne, demokratiet og grundloven, 1864, det moderne gennembrud, 1. verdenskrig og besættelsen, velfærdsstaten og dansk udenrigspolitik under den kolde krig, viser, at Danmarkshistorien i højere grad skal forstås som en konfliktzone, hvor politikere, kunstnere og historikere har kæmpet om fortolkningen af historien. Med litteraturliste, fyldigt noteapparat og personregister.
Moderne og yderst velfungerende forskningsformidling. De mange modfortællinger, som bogen også indeholder, er med til at nuancere vores forståelse af fortiden, og læseren bliver derved klædt bedre på til at forstå, hvordan historien er blevet (mis)brugt, og hvorfor Danmark ser ud, som det gør i dag. Imponerende billedside.
DRs Historien om Danmark. [Bind 1] er et fornemt bud på en konsensusfortælling, mens CEPOS-antologien 20 begivenheder der skabte Danmark er et borgerligt og liberalt bud på en alternativ DanmarkshistorieHistorien om Danmark. Bind 1 : Oldtid og middelalder20 begivenheder der skabte DanmarkDRs Historien om Danmark. [Bind 1] er et fornemt bud på en konsensusfortælling, mens CEPOS-antologien er et borgerligt og liberalt bud på en alternativ Danmarkshistorie.