Interviewbogen henvender sig både til den generation af kvinder, der tog kampen om ligestilling, og deres børn, der blev udsat for en eksperimenterende opdragelse. Dermed indgår bogen også som en historisk beretning og dokumentation af den konkrete udmøntning af tidens tanker om kønsroller. Den tilsvarende tv-udsendelse blev sendt 8. marts 2008.
Syv fremtrædende kvinder, der var aktive i kampen om ligestilling i begyndelsen af 1970'erne og fik sønner, bliver interviewet om, hvordan de på baggrund af tidens tanker om ligestilling forenede uddannelse, mænd, børn og arbejde. Sønnerne, der nu selv er på vej til at blive fædre, fortæller om deres oplevelser fra en barndom i en kampzone. De blev bl. a. klædt i pigetøj og fik dukker at lege med. Ofte følte de at de tilhørte det forkerte køn. Alligevel er de kærligt kritiske over for deres ideologiske mødre, og de er bevidste om deres egen mande- og farrolle. Kvinderne er Elisabeth Møller Jensen, Helle Degn, Bente Hansen, Vibeke Nissen, Jette Dissing, Anette Borchorst og Annelise Dorset. Britt Lilja er journalist ved DR.
Sønnernes vinkel på deres opdragelse er ny og interessant. Forfatteren har tidligere udgivet Kvindekampens døtre, 2007.
En lidt snakkende, men alligevel interessant og ærlig interviewbog, om kampen på hjemmefronten under ligestillingskampen i 1970'erne set fra mødrenes og sønnernes side. Især er stand-up komikeren Sebastian Dorsets synspunkter på sin opvækst tankevækkende.