Værket vil interessere de mange, som søger viden om emnet og perioden. Den vil også kunne anvendes i opgavesammenhæng i ungdomsuddannelserne.
Bogen fortæller om de 44 danske kvinder, der blev sendt til koncentrationslejren i Ravensbrück, baggrunden herfor samt om deres liv og skæbne. Ud fra erindringer, breve eller andre skildringer får man indblik i deportationen og oplevelserne i lejren. Mange af kvinderne var aktive i modstandskampen enten selv eller via deres mænd. Derudover er der en større redegørelse for lejrens historie, indretning, organisationsstruktur, lægeforsøg, eutanasiprogram, vagtpersonale, forplejning, og i det hele taget hvordan det daglige arbejde og hverdagen forløb. Også befrielsesaktionen og det retlige efterspil er medtaget. Et stort noteapparat med navne og data på de danske internerede, kommenteret litteraturliste og navneregister giver mulighed for fordybelse. Fotos og tegninger. Forfatteren (f. 1968) har tidligere udgivet Dødens engel Josef Mengele, 2011.
R. Jørgensen: Deporteret, 2005 er en fremstilling af flere lejre, hvor danskere sad. J. H. Barfod: Helvede har mange navne, 2. udgave, 1994 er også om danske kz-fanger.
Bogen føjer vigtige kapitler til oplysninger om danske kvinders liv og skæbne i besættelsestiden og i kz-lejren Ravensbrück. Den grundige redegørelse af lejrens indretning og opbygning, kombineret med vidneudsagn taget fra mange kilder, gør hele værket til spændende og levende læsning for alle, der har interesse for emnet.