Ingvar Lundberg er et kendt navn indenfor læseundervisningen. Han er en af de forskere, som der læses mange bøger af på læreruddannelsen. Det er derfor altid meget velkomment, når hans udgivelser udkommer på dansk og tilpasset dansk sprog og kontekst. Denne bog har ikke kun stor relevans for lærerstuderende, men også for lærere i al almindelighed til opkvalificering af undervisning i læsning. Det er en både velskrevet og vedkommende udgivelse, som kobler forskningsbaseret viden med pædagogiske overvejelser, hvorved teorierne kommer helt tæt på praksisfeltet i læseundervisningen.
Bogens hovedoverskrifter er: hvad er læsning?, hvad kræves af barnet for at knække koden?, læseforståelse, læseundervisning samt dysleksi og læsevanskeligheder. De enkelte emner behandles i et fagsprog, som er let at læse og forstå samt overføre til egen undervisningspraksis. Det er en velskrevet bog med en god struktur og et godt fagligt indhold, som er meget anvendeligt for læseundervisere samtidig med at bogen giver kommende læseundervisere nogle gode redskaber til at begå sig i den verden, de er på vej ud i.
Det vil være oplagt at supplere denne udgivelse med forfatterens Det gode læseforløb, 2005 eller med titler som Læsedidaktik - efter den første læseundervisning, 2010 Læseforståelse : hvorfor og hvordan?, 2011 og Jørgen Frosts Håndbog i læsevejledning, 2009.
Endnu en god læsepædagogisk udgivelse af Ingvar Lundberg. Bogen bør stå på hylden på både læreruddannelsen og på lærerbiblioteket.